Przepis i sposób przygotowania na: Wafelkowy deser
W zimnym mleku rozpuszczamy budyń, dokładnie mieszamy i wlewamy na gotujące się mleko.
Gotujemy, aż masa będzie gęsta.
Odstawiamy gotowy budyń do ostudzenia.
Czekoladę siekamy, wsypujemy do rondelka i stawiamy na gaz, ciągle mieszając do całkowitego stopienia się.
Masło - miękkie - ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę i nie przerywając ucierania porcjami dodajemy ostudzony budyń i rozpuszczoną czekoladę.
Całość ucieramy na gładki krem, dodając do niego mielone orzechy.
Kremem smarujemy wafle układając jeden na drugim.
Ostatni wafel pozostawiamy na razie pusty - przyciskamy delikatnie deseczką i wstawiamy do lodówki celem zestalenia.
Gdy wafle i masa będą już zastudzone górny wafel smarujemy cieniutko pozostałym kremem i posypujemy czekoladą w proszku.