Sposób przygotowania

Z umytej kapusty wykrajamy głąb a następnie odparzamy główkę w wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego (uwaga, liście kapusty włoskiej podatne są na złamania). Stopniowo i ostrożnie ściągamy liście, studzimy.

Do mięsa mielonego dodajemy ugotowany w osolonej wodzie ryż, sól oraz pieprz do smaku, mieszamy. Farsz zawijamy w liście kapusty. Na dno naczynia układamy liście kapusty, dodajemy łyżkę oleju, układamy warstwami gołąbki. Zalewamy bulionem z kostki do ok. połowy a nawet ¾ wysokości naczynia. Przykrywamy. SMACZNEGO !!!

Spróbuj również

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    uwielbiam gołąbki;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    pięknie podane
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sofciak

    Najs
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    uwielbiam gołąbeczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    moje ulubione :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Wyglądają bardzo apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ależ jedzonko i jak gustownie podane
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam gołąbki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !