Sposób przygotowania

W 3 lirach wody rozpuścić kostki warzywne, pokroić w kostkę marchew i ziemniaki, oddzielnie ugotować rozdrobnione żołądki i kaszę. Do gotującego bulionu warzywnego wrzucić marchew, po 5 minutach kartofle, pokrojoną w kostkę, resztę włoszczyzny i cebulę, gotować do miękkości. Gdy warzywa są miękkie wrzucić kaszę. Wcisnąć 3 ząbki czosnku, dodać ugotowane żołądki. Doprawić do smaku pieprzem, papryką i majerankiem. Zaciągnąć śmietaną i posypywać koperkiem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    ale pachnie ten koperek ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    supwr

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !