Sposób przygotowania

Mięso opłukać, osuszyć, podzielić na ładne kawałki, np na 4 duże części. Podsmażyć z obu stron na oliwie. Dodać pokrojone drobno szalotki i czosnek, zmniejszyć ogień. Dusić mieszając kilka minut. Podlać winem, posypać solą, mięso odwrócić i przykryć na 10 min. Odkryć, wyciągnąć mięso. Sos zagotować, dodać śmietankę. Doprawić do smaku białym, świeżo mielonym pieprzem. Podawać z ryżem i warzywami - gotowanymi w wodzie lub na parze ( jak u mnie). Gotowe mięso z sosem ozdobić świeżymi listkami oregano - całość jest wyśmienita a przygotowanie obiadu to tylko 30 minut!

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Rewelacyjny kurczak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !