Sposób przygotowania

Morele umyte naciąć i sparzyć wrzątkiem, obrać. Przekroić owoce na pół, wyjąć pestki. Pokroić na cząstki. Tłuszcz roztopić i ostudzić. Jogurt wymieszać z sokiem z cytryny i wraz z jajkami dodać do roztopionego tłuszczu. Cukier, cukier waniliowy, mąkę, proszek do pieczenia wymieszać i połączyć z kremem jogurtowym. Morele pokrojone i aronie dodać do kremu, wymieszać. Tortownicę natłuścić i posypać mąką. Rozłożyć na niej ciasto, odstawić na 2 godziny do ostygnięcia. Ozdobić pozostałymi owocami i pokrojoną nektarynką. Posypać cukrem pudrem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !