Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Aroniowo-morelowe

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

morele
5 szt
aronia
12 dag
masło 250 g
1\\2 szt
jaja
4 szt
jogurt naturalny
25 dag
cukier
25 dag
mąka
25 dag
cukier wanilinowy
proszek do pieczenia
1\\2 op
sok z cytryny
1\\2 szt
nektarynka
1 szt
cukier puder
2 łyżki
tłuszcz
1\\4 szt
mąka
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Aroniowo-morelowe

Morele umyte naciąć i sparzyć wrzątkiem, obrać. Przekroić owoce na pół, wyjąć pestki. Pokroić na cząstki. Tłuszcz roztopić i ostudzić. Jogurt wymieszać z sokiem z cytryny i wraz z jajkami dodać do roztopionego tłuszczu. Cukier, cukier waniliowy, mąkę, proszek do pieczenia wymieszać i połączyć z kremem jogurtowym. Morele pokrojone i aronie dodać do kremu, wymieszać. Tortownicę natłuścić i posypać mąką. Rozłożyć na niej ciasto, odstawić na 2 godziny do ostygnięcia. Ozdobić pozostałymi owocami i pokrojoną nektarynką. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak