Sposób przygotowania

Krewetki rozmrażamy, płuczemy i osuszmy. Wkładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy pieprzem, solą i podartymi listkami bazylii; dodajemy 2 zmiażdżone ząbki czosnku i wino - mieszamy. Odstawiamy na kwadrans do lodówki.
Szpinak wkłady do mikrofali na 10 min (max. moc). następnie dodajemy do szpinaku pozostały zmiażdżony czosnek, sól, pieprz i gałkę. Wstawiamy do kuchenki jeszcze na 3 min.
Gotujemy makaron al dente i odcedzamy.
Na patelnię z rozgrzaną oliwą wrzucamy dymkę (piórka) i po minucie dodajemy krewetki z marynatą. Po 4 minutach pokrojone pomidory, mieszamy jeszcze krótka chwilę.
Na ogrzane talerz wykładamy makaron i szpinak; na wierzchu układamy krewetki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !