Sposób przygotowania

Grzyby moczymy i odstawiamy na noc a rano je gotujemy w tej samej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy . Bułkę tartą zalewamy śmietanką i odstawiamy na 30 minut. Cebulę siekamy i podsmażamy na smalcu . Grzyb jak są zimne to trzeba zmielić , potem wymieszać z bułką tartą i cebulą .Do tego dodajemy skórkę z cytryny , wszystkie przyprawy i zioła do smaku. Na końcu wbijamy jajka . Wyrabiamy masę , jeśli wyjdzie nam za gęsta , a tak może być to rozprowadżmy śmietanką . Foremkę smarujemy masełkiem i wysyp orzechami . Włóż masę i ją ugnieć . Pieczemy 40 minut w 180 st.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Wojtek8

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Super, pycha.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe jak smakuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !