Sposób przygotowania

Zeszklić na łyżce masła pokrojoną cebulę.Wlać wino.Rozprowadzić w mleku mąkę ziemniaczaną,dodać do sosu,mieszając.Doprawić solą i pieprzem.Wymieszać z posiekaną natką.Ziemniaki obrać i pokroić w cienkie plasterki.Podsmażyć na reszcie tłuszczu na złoty kolor.Nasmarować tłuszczem żaroodporne naczynie.Opłukać filety i natrzeć dokładnie solą i pieprzem.Ułożyć rybę na dnie formy.Przykryć plasterkami szynki i sera,polać sosem.Oczyścić paprykę z gniazd nasiennych,umyć,pokroić w paski.Rozłożyć paprykę i ziemniaki na pozostałych składnikach,wstawić naczynie do piekarnika i zapiekać w temp.200C 30-40 minut.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !