Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ryba w folii z jarzynami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza
20 dkg
sok cytrynowy
1 łyżeczka
sos rybny
1 łyżeczka
kalarepa
1 sztuka
marchew
1 sztuka
kiełki sojowe
10 dkg
chińskie grzbyki suszone
4 sztuki
dymki
1 sztuka
olej słonecznikowy
1 łyżeczka
imbir
kawałek
chili
kawałek
sok pomidorowy
3 łyżki
ocet
1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w folii z jarzynami

Wymieszać sok cytrynowy i sos rybny, zalać tym fileta i zostawić 1/2 godziny w lodówce. Grzyby namoczyć. Rybę piec w folii aluminiowej przez 15 minut w temp. 225 stopni. Marchew, kalarepę i grzyby kroimy w cienkie paski. Ugotować w osolonej wodzie. Dymkę zeszklić na oleju, dodać sok pomidorowy, utarty imbir i rozdrobnione chili, chwilę gotować, dodać ocet. Podawać rybę posypaną jarzynami i polaną sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 25.12.2011 21:15
Taką rybkę to ja chętnie - byle tylko nie było ości.
Seba 13.09.2011 10:24
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak