Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Marynata do mięsa drobiowego

5.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wino czerwone wytrawne
2 szklanki
oliwa
3 łyżki
ocet winny
3 łyżki
cebula
1 szt
marchew
1 szt
natka pietruszki
3 łyżki
Goździki całe Prymat
5 szt
Sklep Prymat
pieprz ziarnisty
5 szt
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt
Sklep Prymat
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Owoc jałowca cały Prymat
kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do mięsa drobiowego

Cebulkę i natkę pietruszki bardzo drobno posiekać, marchew zetrzeć na tarce. Ziarna pieprzu i jałowca rozbić w moździerzu. Wino połączyć z olejem, octem winnym, posiekanymi warzywami i pozostałymi przyprawami, dokładnie wymieszać. Mięso drobiowe włożyć na kilka godzin do marynaty w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edith85 20.01.2014 13:47
bardzo przydatny przepis :)
Goya 14.03.2012 15:31
super
olkaaa 22.01.2012 19:12
bardzo fajny pomysł
ElizaT 25.02.2011 22:29
robię podobną
Goya 03.02.2011 20:58
fajna
mehia 14.01.2011 14:39
niezła :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak