Sposób przygotowania

W naczyniu zagotować wodę z masłem, zdjąć z ognia i dodać mąkę, postawić znowu na ogniu i mieszać drewnianą łyżka, aż masa zacznie odchodzić od boków.
Przełożyć do miski i lekko przestudzić, dodawać po jednym jajku, aż powstanie gęste, lśniące ciasto.
uformować eklery około 15 cm długości i rozłożyć na blasze w dość dużych odstępach.
Piec 10-15 minut w tem 180 st a potem zmniejszyć temperaturę i piec aż się ładnie zezłocą
Porozcinać i napełnić bitą śmietaną , polać wierzchy rozpuszczoną czekoladą

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetne!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !