Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa koperkowa z kluseczkami

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe
40 dkg
włoszczyzna
1 pęczek
cebula
1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat
3 sztuki
Sklep Prymat
ziele angielskie
4 sztuki
Sklep Prymat
pieprz czarny
koper
1 pęczek
śmietana
100 ml
NA KLUSECZKI
jajko
2 sztuki
woda
1 łyżka
sól
szczypta
Sklep Prymat
mąka
5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowa z kluseczkami

Żelerka zalać 2 litrami wody. Dodać włoszczyznę, cebulę oraz przyprawy. Gotować 20 minut. Doda koperek, zdjąć z ognia i dodać śmietanę. Powoli zagotować
Kluski: roztrzepać jajka z wodą i solą, dodać mąkę. Ciasto lać na wrzącą zupę, gotować kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiek1 09.01.2011 10:18
bardzo apetyczna musi być taka zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak