Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać 15 dag masła, 150ml wody, posiekać składniki nożem, następnie zagnieść ciasto, rozwałkować i wyłożyć na przygotowana formę. Cebulę pokroić w krążki, wsypać do garnka, zalać szklanką wody z dodatkiem cukru i soli. Gotować do odparowania płynu. Następnie oprószyć mąką ziemniaczaną, wymieszać z pozostałym masłem, oprószyć solą i pieprzem. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika i lekko zrumienić. Wyjąć, nałożyć na na niego cebulę, posypać tartym serem, ponownie włożyc do piekarnika i zrumienić.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    taka tarta jest naprawdę dobra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    dobra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    Bardzo lubię cebulę więc na pewno mi posmakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    cebulowy smaczek,pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !