Sposób przygotowania

Żóltka utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie dodać mleko i oliwę. Pod koniec wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wlać spirytus, dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem i delikatnie wymieszać. Połowę ciasta wylać do przygotowanej formy, ułożyć pierniczki i zalać pozostałym ciastem. Włożyć do nagrzanego piekarnika, piec około 45 minut w temperaturze 170 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    Na pewno smaczne;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    podoba mi się ten przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Musi być pyszne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Coś dla mnie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !