Sposób przygotowania

Drożdże utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami, dodać roztopioną, przestudzoną margarynę. Ciągle ubijając dodać na przemian mąkę, mleko i spirytus. Łyżeczką kłaść ciasto na rozgrzany tłuszcz, smażyć z obu stron. Pączki osączyć na ręczniku papierowym, posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre dla łasucha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    fantastyczny przepis, na małe co nieco :)
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo lubię takie pączusie
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !