Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
2 szklanki
cukier
1 szklanka
cukier waniliowy
1 opakowanie
Sklep Prymat
jajko
4 szt
mleko
1,5 szklanki
olej
0,5 szklanki
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
margaryna
100 gram
krem do tortów orzechowy
1 opakowanie
budyń czekoladowy
1 opakowanie
herbata
1 z cytryną

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto

Białka ubić na sztywną pianę.Żółtka zetrzeć z cukrem,następnie dodać 2 szklanki mąki,1 szklankę cukru,olej,pół szklanki mleka,proszek do pieczenia,opakowanie budyniu czekoladowego,trochę wody.Zmiksować ciasto,dodać ubitą pianę,wymieszać łyżką i wlać do wysmarowanego margaryną i posypanego mąką prodiża.Piec 40 minut.
Do miski wlać mleko,wsypać krem orzechowy.Całość zmiksować,dodać margarynę i utrzeć na puszystą masę.
Upieczone ciasto przekroić na pół,ostudzić,polać ponczem z herbaty,posmarować oba placki dżemem brzoskwiniowym,przełożyć masą i wstawić do lodówki na 3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 06.12.2011 17:53
świetne ciacho
eewelina 31.01.2011 23:30
Wyglada smakowicie, ciekawe czy też tak smakuje...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak