Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zapiekane gołąbki

5.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta
1 szt
mięso mielone
70 dag
jaja
1 szt
cebula
3 szt
pomidor
1 szt
czosnek
1 ząbek
boczek
10 dag
ser żółty
5 dag
jogurt naturalny
20 dag
masło
5 dag
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekane gołąbki

liście kapusty opłukać w wodzie i osuszyć. Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na oleju, połączyć z jajkiem i dodać do mięsa mielonego, wymieszać. przyprawić solą i pieprzem. Z masy mięsnej formować kotlety i zawijać je w liście kapusty. Pomidora umyć, obrać i pokroić w plasterki. Jogurt wymieszać z wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Gołąbki ułożyć w naczyniu, położyć na nie pomidora i pokrojony w kostkę boczek, polać sosem. Zimne masło zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do gołąbków. zapiekać w temperaturze 180 stopni przez 90 minut, pod koniec posypać startym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 19.01.2011 16:38
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak