Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy nie musi być bardzo drobno , bardzo dobrze ją ugniatamy najlepiej w jakiejś dużej misie , podczas ugniatania nasolić i jeszcze ugniatać.Zostawiamy na dobę.Robimy zalewę , w garnku zagotować zalewę ,musi być duży garnek bo inaczej nie zmieści się kapusta . Kapustę wkładamy do gotującej się zalewy i gotujemy ok. 20 minut. Kapustę przekładamy do słoików najlepiej litrowych, dopełniamy do samego końca zalewą i pasteryzujemy słoiki jeszcze 20 minutek

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Super na zimę!
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Wojtek8

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    och ach jaka dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !