Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z 20 dag cukru, pod koniec ucierania dodawać po łyżce wody. Z białek ubić pianę na sztywno, dodając resztę cukru. Pianę wyłożyć na żółtka, wsypać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, lekko wymieszać. Ciasto wyłożyć do posmarowanej tłuszczem formy i piec 25 minut w 180 stop.
Masa jabłkowa:
jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na ćwiartki. Przesmażyć jabłka na słabym ogniu, dodać cukier, ciągle mieszając. Pod koniec duszenia zdjąć garnek z ognia, wsypać galaretkę i dobrze wymieszać. Biszkopt przekroić na połowę. Na pierwszą część ciasta wyłożyć masę jabłkową, na masę ubitą śnieżkę przygotowaną według przepisu podanego na opakowaniu, przykryć drugą częścią biszkoptu, posypać ciasto cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    musi być pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !