Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać ze skórek i pokroić w drobną kostkę. Rzodkiewki i ogórki posiekać. Czosnek zmiażdżyć w prasce. W osobnym naczyniu majonez połączyć z czosnkiem, przyprawić do smaku sokiem wyciśniętym z cytryny, a także solą, pieprzem i cukrem. Wszystkie składniki utrzeć na gładką masę. Do salaterki włożyć pokrojone warzywa, dodać cebulki szalotki i nadziewane oliwki. Zalać sosem majonezowym i wymieszać. Na każdym plastrze szynki położyć porcję sałatki, zwinąć w rulon.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Bardzo ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    faktycznie, pomysłowe i zapewne bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !