Mąkę przesiać do miski,dodać drożdże, dodać 1 łyżkę cukru, wlać mleko i wymieszać z niewielką ilością mąki. Spruszyć mąką i odstawić na 15 minut do wyrośnięcia, następnie dodać jajka, pozostały cukier, masło, migdały, skórkę cytrynową i sól. Wyrobić z mąką i rozczynem drożdżowe ciasto Wyrabiać tak długo, aż w cieście zaczną się pojawiać pęcherzyki powietrza. Odstawić pod przykryciem, na 1 h. Do wyrośnięcia.Mak gotować z 1,5 szklanki mleka, przez 20 min. na małym ogniu. Budyń wymieszać z 1/2 szklanki mleka, masłem, żółtkiem i cukrem. Dodać do masy makowej i stale mieszając, zagotować. Następnie masę wystudzić.
Ciasto drożdżowe podzielić na 2 części rozwałkować oba placki, na spruszonej mąką stolnicy, na grubość 5-6 mm. Masę makową rozsmarować równomiernie na cieście, zawinąć, a końce podłożyć pod spód. Piec 35-45 min. w temp. 200 stopni.