Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki curry
2. Sok i skórkę cytrynową wymieszać z Przyprawą Curry Prymat, imbirem, cebulą i czosnkiem, przyprawić do smaku.
3. Filety z piersi kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, włożyć do miski. Polać przygotowaną marynatą curry, dokładnie wymieszać, przykryć, wstawić do lodówki na 3-4 godziny.
4. Oliwę rozgrzać w rondlu, wsypać ryż, wymieszać, chwilę podprażyć, oprószyć solą.
5. Kurczaka wyjąć z marynaty, lekko osączyć. Nadziewać po kilka kawałków na drewniane patyczki do szaszłyków.
6. Oliwę rozgrzać na patelni, włożyć szaszłyki, usmażyć z każdej strony (w czasie smażenia można smarować marynatą). Szaszłyki wyjąć, osączyć z tłuszczu na papierze kuchennym.
7. Szaszłyki curry podawać z ryżem i keczupem lub sosem pomidorowym.
Przygotowanie: 1 godzina
Oczekiwanie: 3-4 godziny