Sposób przygotowania

Sok z cytryn i limonek podgrzać w ganku z 3 łyżkami wody. Żółtka ubić z cukrem i maizeną, następnie dodać sok cytrynowy. Wlać masę do garnka i gotować tak długo aż dobrze zgęstnieje. Białka ubić ze szczyptą soli, dodać je do lekko przestudzonej masy jajecznej. Dobrze wymieszać, przelać do miseczek i wstawić do lodówki na minimum 2 godziny. Przed podaniem dodać owoce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Lubię takie lekko kwaskowe desery
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    zapowiada się smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !