Sposób przygotowania

Mąkę ziemniaczaną wymieszać z kilkoma łyżkami zimnego mleka. Truskawki umyć, oczyścić z szypółek, przetrzeć przez gęste sito. Mleko z cukrem zagotować, dodać mąke wymieszaną z mlekiem, mieszając zagotować. Odstawić, połączyć z przecierem, z truskawek i wymieszać dokładnie trzepaczką. Kisiel przełożyć do salaterek, ostudzić, Podawać z owocami lub sokiem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    apetyczny deser :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    apetyczny deser :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    fajny ;)
  • 3
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    fajny kisiel

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !