Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ptysie jagodowe

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ptysie
12 sztuk średniej wielkości
jagody
300 gram
śmietana kremówka
400 ml
cukier
2 łyżki
cukier waniliowy
1 opakowanie
Sklep Prymat
śmietan fix
2 opakowania
cukier puder
do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Ptysie jagodowe

Ptysie przekroić na pół. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem, cukrem waniliowym i śmietan-fixem na puszystą masę. Jagody umyć i osączyć. Połowę jagód wsypać do blendera i zmiksować, następnie połączyć je z ubitą smietaną. Przygotowanym kremem faszerować ptysie, na wierzchu posypując resztą swieżych jagód. Wszystkie ptysie przykryć odciętymi wierzchami. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak