Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa fasolowa

5.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś
3,5 szkl
oliwa
10 łyżek
cebula
3 szt
pory
3 szt
marchewka
3 szt
seler naciowy
3 gałązki
pomidory
5 szt
cytryny
3 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa

Marchewkę pokroić w kostkę, cebulę i pory obrać ,pokroić w plastry i podsmażyć na oliwie.Fasolę namoczyć na noc i gotować do miekkosci .Dodać do gotującej sie fasoli cebulę,pory,marchew pomidory pokrojone w kostkę.
Do wrzątku dodać też seler drobno posiekany,zupę doprawić pieprzem solą i sokiem z cytryn.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 18.05.2011 09:22
Super;]
iga2 08.01.2011 15:04
tez robie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak