Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

barszcz czerwony

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone
2 kg
marchew
1 szt
cebula
1 szt
sok z cytryny
1/2 szt
czosnek
1 ząbek
Majeranek suszony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz czerwony

Grzyby zalać wodą, gdy zmiękną gotować je w niej przez 30 minut. Buraki i marchew obrać, opłukać i pokroić na kawałki, włożyć do garnka. Cebulę obrać i posiekać, dodać do buraków, następnie dodać majeranek, wyciśnięty czosnek i sok z cytryny, wszystko zalać wodą. Przyprawić solą i pieprzem, gotować około 2 godzin, pod koniec wlać wywar z grzybów i przecedzić przez sito.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 10.01.2011 07:53
swietne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak