Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kutia

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mak
30 dag
mleko
500 ml
margaryna
1/2 szt
rodzynki
10 dag
orzechy
10 dag
migdały
10 dag
suszone śliwki kalifornijskie
10 dag
miód
2 łyżki
wiórki kokosowe
2 łyżki
mleko skondensowane

Przepis i sposób przygotowania na: kutia

Pęczak gotować, aż zmięknie, następnie odcedzić. Mak ugotować w mleku z dodatkiem margaryny, dalej 3 razy zmielić go. Pęczak połączyć z makiem, bakaliami i miodem, posypać wiórkami kokosowymi i polać skondensowanym mlekiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 05.07.2012 18:23
super
Roman5 09.01.2011 11:57
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak