Sposób przygotowania

Jajka rozbić do miseczki, dodać mleko i dobrze wymieszać widelcem - bez ubijania. Dodać sól i kilka kawałeczków masła - połączyć delikatnie ze sobą.
Na patelni stopić 1/4 pozostałego masła. Wlać 1/4 masy jajecznej i energicznie wymieszać drewnianą łyżką. Poruszać patelnią aby ciasto rozlało się równomiernie. Kiedy omlet osiągnie pożądaną konsystencję, przesunąć go w stronę brzegu patelni, złożyć go na pół i zsunąć go na talerz. Następnie przygotować kolejne 3 omlety.

Do tak przygotowanego ciasta możemy dodać dowolne składniki i zajadać się omletem z szynką, serem, pomidorami czy ziołami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !