Sposób przygotowania

Jajka wbić do miseczki. Chleb opiec w tosterze lub zgillować w piekarniku a po ostygnięciu posmarować masłem. Rozgrzać patelnię i na małym ogniu roztopić 2 łyżki masła, dodać jajka i oprószyć delikatnie solą. Smażyć na małym ogniu, delikatnie przesuwając jajka drewnianą łyżką. Pod koniec smażenia jajecznicy dodać suszone pomidory, doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Jajka rozłożyć po równo na każdej kromce chleba. Posypać miętą lub bazylią

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Pajecznik

    uwielbiam taką jajecznicę :)
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię suszone pomidory w jajecznicy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !