Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę, dodać żółtka wymieszane z proszkiem do pieczenia, na końcu mąkę.
Wymieszać, upiec biszkopt.
Mleko zagotować z cukrem, dodać żelatynę uprzednio wymieszaną z odrobiną wody, aby napęczniała.
Całość wymieszać, pozostawić do stężenia.
Galaretki - jedna agrestowa, druga wiśniowa, - rozpuścić z mniejszą ilości wody, niż pisze na opakowaniu.
Gdy stężeją pokroić je w kostkę.
Gdy ptasie mleczko zacznie krzepnąć, wymieszać z kostkami galaretki.
Całość wyłożyć na biszkopt. Rozpuścić trzecią galaretkę - pomarańczową, zalać cały placek. Ewentualnie można wierzch udekorować rozpuszczoną czekoladą i przybrać wg własnego pomysłu - tak ja ja to zrobiłam.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    dwie galaretki rozpuścić w mniejszej ilości wody niż podane na opakowaniu - czy każdą np. w jednej szklance czy może mniej albo więcej?
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    super wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    wygląda smakowicie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    uwielbiam torty właśnie dzisiaj jadałem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !