Sposób przygotowania

Cieciorkę namaczamy na noc. Następnego dnia płuczemy i gotujemy do miękkości. Cebulę i pietruszkę wkładamy do rozdrabniacza i drobniutko mielimy. Na patelni o grubym dnie nagrzewamy oliwę i podsmażamy cebulkę z pietruszką aż cebula się zarumieni. Dodajemy ugotowaną i odcedzoną cieciorkę i smażmy około 2 minuty. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Kostkę rosołową drobiową rozpuszczamy w 0,7 litra przegotowanej gorącej wody.
Zalewamy wywarem cieciorkę z cebulą i pietruszką. Gotujemy na małym ogniu 5-8 minut.
Odstawiamy na chwilę , aby zupa trochę ostygła. po czym widelcem rozgniatamy cieciorkę, tak aby zupa była gęsta.
Podgrzewamy zupę doprawiając ją sokiem z 1/3 cytryny. Resztę wykorzystujemy do dekoracji.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    Swietna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    magdalena63

    takiego smaku jeszczce nie znam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    fajne połaczenie smaków, a cieciorkę uwilebiam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję i polecam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !