Sposób przygotowania

Kurki rozmrozić. Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę, a następnie dodać posiekaną cebulkę, zeszklić. Włożyć kurki i smażyć około 10 minut.

Przygotować farsz: wymieszać ryż ugotowany w osolonej wodzie, mięso mielone oraz kurki. Doprawić do smaku solą, czarnym mielonym pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego. Odstawić na około 30 minut.

Kapustę podzielić na liście. Każdy liść dokładnie umyć i blanszować po 2 minuty w gorącej wodzie. Wyjąć, przelać zimną wodą i ostudzić.

Na każdy liść kapusty nakładać porcję farszu, zawijać boki do środka, a następnie zwijać w rulon. Dno naczynia żaroodpornego wyłożyć pozostałymi liśćmi kapusty i na nich układać przygotowane gołąbki. Przykryć i wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 180ºC na około półtora godziny.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mala

    takich jeszcze nie jadłam ale spróbuję
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fajny przepis
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    apetycznie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    takie gołąbki w wersji exclusive
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    ooooo
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    muszą być pyszne :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    takich jeszcze nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !