Sposób przygotowania

Rogaliki są pyszne i szybko się je robi.
Drożdże rozkruszamy do miseczki i zasypujemy cukrem.Muszą zrobić się płynne.Na stolnicę wysypujemy mąkę,dodajemy margarynę,szczyptę soli,dwa jajka,śmietanę i płynne drożdże.Wyrabiamy gładkie ciasto.Dzielimy na mniejsze porcje(ok.8 kawałków).Każdą porcję rozwałkowujemy na koło,przecinamy na trójkąty.Na szerszą stronę nakładamy cząstkę czekolady lub kawałek jabłuszka lub troszkę marmolady.Zwijamy w rogaliki.Układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce.Smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy grubym cukrem.Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach.TANIO

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !