Sposób przygotowania

Margarynę rozpuścić z 6 łyżkami wody, ½ szkl. cukru i kakao. Masę zagotować. Po przestudzeniu dodać 6 rozkłóconych żółtek, mąkę, proszek do pieczenia i pianę ubitą z 3 białek. Wymieszać.
Pozostałe 3 białka ubić z 1 szklanką cukru, dodać wiórki i wyłożyć na ciasto porcjami. Piec ok. 50 minut w temp. 170 stopni C.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Właśnie piję kawę i takie ciasto chętnie bym zjadła
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    świetnie wyszedł :)
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    z checią bym zjadła
  • 1
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pyszne!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !