Sposób przygotowania

Biszkopt przekroić na dwie części. Z jednego wydrążyć część biszkoptu, zostawiając około 1 centymetra obwódki. Nasączyć ostudzoną słodką kawą z mlekiem.

Masa: Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody. Śmietankę ubić z cukrem na sztywno. Pod koniec ubijania dodać lekko przestudzoną żelatynę, ciągle ubijając. Czekoladę zetrzeć na tarce o grubych oczkach i delikatnie połączyć z śmietanką.

Na wydrążony spód biszkoptu układamy banany (można skropić sokiem z cytryny), na to wyłożyć masę. Drugą cześć biszkoptu podzielić na 8 części i ułożyć na kremie. Posypać wierzch pozostałymi resztkami biszkoptu. Schłodzić w lodówce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    uwielbiam to ciasto
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Pyszności!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ilonkowy

    super ciacho!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wyśmienity
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    ale pysznie wygląda, nie robiłam jeszcze sama tego ciasta ale na pewno kiedyś spróbuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !