Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Legumina z jabłek faszerowanych

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka
12-15 sztuk
cukier
5 łyżek
rodzynki
garść
migdały bez skórki
20 sztuk
migdały gorzkie bez skorki
5-6 sztuk
żółtko jajek
5
śmietanka
1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Legumina z jabłek faszerowanych

Z jablek usunac gniazda nasienne, kilka drobno posiekac, zmieszac z cukrem rodzynkami i posiekanymi slodkimi migdalami oraz gorzkimi-dla zapachu nadziac pozostale jablka i upiec. gdy beda gotowe, utrzec zoltka z cukrem i smietanka, podgrzac w rondelku, mieszajac az zgestnieje, zalac jablka na polmisku i wsawic na krotko do piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 06.08.2012 19:38
smaczne
kasienka23 20.01.2012 11:04
ciekawy przepis
Tika4444 15.01.2011 16:56
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak