Sposób przygotowania

Mąkę, masło i dwie łyżki cukru połączyć razem. Utworzyć kulkę ciasta, owinąć w folię i wstawić do zamrażarki.
Truskawki pokroić w kosteczkę i posypać łyżką cukru. Cztery małe miseczki wysmarować odrobiną masła. Na spód wyłożyć truskawki. Białko ubić z łyżką cukru, a następnie wyłożyć na owoce.
Ciasto wyjąć z zamrażarki i zetrzeć na sam wierzch. (Jeśli ciasto będzie miękkie potrzymać nieco dłużej w zamrażarce).
Piec przez około 23 minuty w 190*C, aż wierzch zrobi się rumiany. Rozłożyć porcje na talerzyki, podawać z bitą śmietaną.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    cudne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    strzelec02

    fajny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jej, aż mi ślinka pociekła
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale bym zjadła takie pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    dziękuję za miłe słowa:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    napewno sprobujemy!!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Wojtek8

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ilonkowy

    Jadłem i polecam !
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    ciekawie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    świetny deserek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    super pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    ewa84

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    palce lizać
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    agogo2

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    ślicznie wygląda,pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !