Sposób przygotowania

Masę makową mieszamy z jabłkami, bułką tartą. Następnie łączymy z ubitą pianą z białek.
Blaszkę o wymiarach 25 x 40 cm wykładamy pergaminem, przekładamy do blaszki masę makową i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.
W czasie gdy mak się piecze przygotowujemy biszkopt.
Ciasto wylewamy na gorącą masę makową. Pieczemy ciasto jeszcze przez około 20 minut. Sprawdzamy patyczkiem czy biszkopt jest upieczony.
Po upieczeniu odwracamy ciasto „do góry nogami”. Biszkopt jest spodnią warstwą. Wierzch ciasta (czyli warstwę makową) można polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszne i pomysłowe :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pęknie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    strzelec02

    smakowity
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Też taki robię, smakuje wyśmienicie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    dziękuję:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    dziękuję:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aniunia773

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    piekny!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super wygląda , pewnie pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Wojtek8

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    pycha!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ilonkowy

    Nigdy nie przepadałem za makowcem, ale jedząc to ciasto zmieniłem zadanie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    pychota
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aniunia773

    pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    apetyczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !