Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pierogi z kaszą gryczaną

5.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
6 szt
mąka tortowa
500 gram
woda letnia
1 łyżka
olej roślinny
2 łyżki
kasza gryczana
200 gram
śliwki suszone
100 gram
Majeranek suszony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
boczek
150 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kaszą gryczaną

Z 5 jajek, mąki tortowej, wody i 2 łyżek oleju zagnieść ciasto.Ciasto należy uformować w kule i włozyc do lodowki celem schlodzenia na godzine.
Farsz:
Kaszę obgotować w wodzie. Boczek pokroic w kostke i obsmażyc, dodać sliwki posiekane,dodać kaszę i sol pieprz, majeranek i 1 jajko. Wymieszać dobrze. Z ciasta robić lepić pierogi, ukladać farsz i smażyć w glebokim oleju z obu stron rumieniąc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 03.11.2010 13:01
moja Babcia takie robi-pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak