Sposób przygotowania

Paprykę dokładnie umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w ósemki. Paprykę układać w słoikach. Do wrzącej wody dodać ocet, sól, cukier, przyprawy i oliwę. Gdy nieco przestygnie, zalewać paprykę, tak aby został w słoiku ok. 1 cm wolnego miejsca poniżej gwintu. Gwint dokładnie wytrzeć i słoiki mocno zakręcać. Pasteryzować przez około 20 minut np. w gorącym piekarniku.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    lubię
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Śmiesznie wygląda :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !