Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

stefanka

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
3 szklanki
jajko
2 sztuki
margaryna
100 gram
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
miód
4 łyżki
cukier
0.5 szklanki
mleko
4 łyżki
budyń
2 sztuki
mleko
800 mililitrów
masło
200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: stefanka

Makę siekamy z margaryną, dodajemy jajka, mleko miód cukier ciasto zagniatamy , ciasto dzielimy na 6 części, pieczemy w tortownicy, pieczemy 20 minut,Budyń gotujemy studzimy dodajemy maśło miksujemy, placki przekładamy kremem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 14.02.2012 17:41
mniam
marta1371 07.02.2011 15:43
pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak