Przepis i sposób przygotowania na: Zupa zielona nazywana przez moje wnuki U F O
Ziemniaki myjemy, obieramy, płuczemy, kroimy w słupki.
Cebulę obieramy, płuczemy i kroimy na ćwiartki.
Do następnych 3 szklanek posolonego wrzątku wrzucamy cebule i przygotowaną zieleninę i gotujemy wszystko do miękkości.
Do podgotowanego mięsa dodajemy ziemniaki, liść laurowy i ziele angielskie, dodajemy odrobinę soli i dalej gotujemy do miękkości ziemniaków.
Ugotowaną zieleninę odstawiamy z ognia i miksujemy blenderem.
Miękkie mięso wyjmujemy, a na to miejsce dodajemy do zupy zmiksowany przecier warzywny.
Całość zagotowujemy, dodajemy śmietanę i jeszcze raz przyprawiamy solą i ew.pieprzem do smaku.
Porcjujemy na talerze i posypujemy posiekaną natką pietruszki lub posiekanym koperkiem.
Smacznego