Sposób przygotowania

Umyte ogórki pokroić w ok.1 cm plastry i zasypać solą.Po upływie 2-3 godzin zlać powstały sok i wkroić do niego główkę czosnku pokrojoną w małe plasterki. Z octu,cukru i oleju zagotować zalewę i dodać 1 łyżkę chili.Gorącą zalewą zalać odsączone ogórki.Pozostawić je tak na 4-5 godzin,od czasu do czasu przemieszać.Potem dodać do całości namoczony w soku ogórkowym czosnek i zagotować.Po krótkim gotowaniu ok.2 min. wkładać ciasno plasterki do słoika,każdy uzupełnić zalewą,nie wekować. Ogórki są pikantne ale dobre!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    basia70

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    robię i bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Super .też takie lubię.
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !