Przepis i sposób przygotowania na: KREWETKI W CIESCIE KOKOSOWYM
500g mrożonych krewetek
5 łyżek mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
szczypta proszku do pieczenia
wiórki kokosowe.
sos meksykański ale o
łagodnym smaku
lub słodko kwaśny
2 łyżki oleju
1 roztrzepane jajko
woda
olej do głębokiego smażenia
Mieszanka warzywna z rożnych warzyw
Wykonanie:
Suche składniki wymieszać. Dodać olej, jajko i tyle wody, żeby ciasto miało konsystencję luźnego ciasta naleśnikowego.dodać wiórki kokosowe. Rozmrożone krewetki ponacinać na pól nie do końca tak aby były proste, maczać w cieście trzymając za ogonek i wkładać do gorącego oleju. Wyjmować, jak będą złote, osuszyć na papierze, podawać gorące.Warzywa ugotować jak kto lubi dodać masełka .Do krewetek można podać z sosem.