Sposób przygotowania

Na gotującą wodę wsypać dowolny bukiet suszonych owoców. Mogą to być m.in. jabłka, gruszki, morele, śliwki, rodzynki czy też figi. Proporcja wody powinna być taka by lustro wody znajdowało się ok. 3 cm nad owocami. Następnie kompot dosłodzić cukrem kryształem oraz cukrem waniliowy. Osobiście dodaje cukier waniliowy o nazwie „cukier z prawdziwą wanilią”. Do owoców dodać kilka goździków. Całość gotować ok. 10 min. Smacznego !!!

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    accee

    PIĘKNIE WYGLĄDA
  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    zgadzam się :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetny kompocik;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    karolina1869

    taki tylko na swieta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !