Sposób przygotowania

z podanych składników upiec biszkopty w dużej blasze jasny i ciemny,wystudzić przekroić na 3 części jasny,a ciemny na 2 części,wszystkie nasączyć wodą z sokiem z cytryny lub wódką,na mleku ugotować budyń wystudzić i utrzeć z margaryną i aromatem,6 łyżek masy odłożyć resztę podzielić na 3 części,1/4 umytych i obranych truskawek zmiksować z 1 częścią masy,ok.30dkg.truskawek przekroić na połowę i ułożyć na blasze wyłożonej papierem,zalać 2 rozpuszczonymi w wodzie galaretkami,odstawić do stężenia,wyjąć,ułożyć jasny biszkopt,masę,ciemny biszkopt,3 łyżki masy,galaretkę z truskawkami,jasny biszkopt,masę truskawkową,ciemny biszkopt,3 łyżki masy,resztę truskawek przekroić na połowę i ułożyć na cieście,zalać tężejącymi 2 galaretkami,schłodzić.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Smakowicie brzmi
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetny torcik!
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    wanilia i truskawka to duet doskonały
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny torcik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !