Sposób przygotowania

ciasto
Mąkę przesiać na stolnicę, uformować kopczyk a na środku dołek. Dodać gęstą śmietanę, rozkruszone drożdże, szczyptę soli, wybić jajko następnie połączyć składniki i dokładnie wyrobić ciasto. Chwilę pozostawić do odpoczynku na stolnicy.

Farsz
Grzyby namoczyć, ugotować,drobno pokroić. Cebulę obrać rozdrobnić w kostkę i zeszklić na smalcu , połączyć z grzybami , doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ciasto rozwałkować w prostokąt grubości 3 mm. Na cieście równomiernie rozsmarować przygotowany farsz, zwinąć w rulon. Kroić postniczki na grubość 4 cm. Układać na natłuszczoną formę. Powierzchnię posmarować rozbitym jajkiem, posypać makiem, piec w temp. 180 C na złoty kolor. Podawać do czerwonego barszczu .

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !