Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kurczak z estragonem

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak
1 kg
wątróbka drobiowa
20 dag
masło
10 dag
wino białe wytrawne
2 łyżki
rosół
1 szklanka
cebula
2 szt
marchew
2 szt
boczek wędzony
10 dag
olej
1 łyżka
mleko
0,5 szklanki
bułka
1 szt
mąka ziemniaczana
1 łyżka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
estragon
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z estragonem

Jedną posiekaną cebulę zrumienić na oleju. Boczek i wątróbkę drobno posiekać. bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Boczek, cebulę, estragon, wątróbkę i bułkę połączyć razem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem dokładnie wymieszać. Kurczaka oprószyć solą i pieprzem, nadziać farszem, zeszyć. W rondlu roztopić masło, dodać drobno pokrojoną marchew i cebulę, włożyć kurczaka i dusić po przykryciem około 20 minut, podlewając odrobiną rosołu. Następnie wlać rosół i wstawić do gorącego piekarnika i dusić do miękkości. Gdy kurczak miękki, wyjąć na talerz. Sos zmiksować, dodać mąkę ziemniaczaną rozmieszaną w niewielkiej ilości zimnej wody, zagotować. Przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 05.10.2012 15:39
smaczny
Angelika10 18.06.2012 00:11
Super
Katarzyna59 19.05.2012 20:50
apetyczny
Monika193
Monika193 28.09.2011 21:52
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak