Sposób przygotowania

Jedną posiekaną cebulę zrumienić na oleju. Boczek i wątróbkę drobno posiekać. bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Boczek, cebulę, estragon, wątróbkę i bułkę połączyć razem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem dokładnie wymieszać. Kurczaka oprószyć solą i pieprzem, nadziać farszem, zeszyć. W rondlu roztopić masło, dodać drobno pokrojoną marchew i cebulę, włożyć kurczaka i dusić po przykryciem około 20 minut, podlewając odrobiną rosołu. Następnie wlać rosół i wstawić do gorącego piekarnika i dusić do miękkości. Gdy kurczak miękki, wyjąć na talerz. Sos zmiksować, dodać mąkę ziemniaczaną rozmieszaną w niewielkiej ilości zimnej wody, zagotować. Przyprawić do smaku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !