Sposób przygotowania

Całego solonego śledzia moczymy 24h w wodzie. Następnie osuszamy i kroimy na 3-4 części. Kolendrę, gorczycę, jałowiec oraz ziele angielskie ucieramy w moździerzu i zalewamy olejem. Cebulę kroimy w piórka. Układamy śledzie w miseczce, zalewamy je olejem wymieszanym z przyprawami (powinna być taka ilość oleju aby przykryła śledzie) i posypujemy cebulą. Następnie odstawiamy w chłodne miejsce na 2-3 godziny. Po tym czasie miseczkę wstawiamy do nagrzanego pieca (może być piekarnik) i trzymamy ok. 10 minut (śledzie powinny być co najwyżej letnie). Wyjmujemy i śledzie są gotowe do spożycia.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Moja ulubiona przekąska
  • 4
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 3
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    lubię śledzie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam śledziki pod każdą postacią
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    CIEKAWE
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    ależ apetycznie wyglądają
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    super :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Takich jeszcze nie jadłam...
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    ciekawy sposób na śledzie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    @ben-ka dzięki podgrzaniu oście zdecydowanie łatwiej odchodzą od mięsa rybiego. Tylko należy pamiętać, że śledzia podgrzewamy delikatnie, tak jak w opisie może być CONAJWYŻEJ letni

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !